Hlavní obsah

Vánoce bez experimentů. Všechny televize vsadí na pohádky a komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Televize nabídnou o Vánocích především pohádky a komedie. Štědrý den v hlavním vysílacím čase bude patřit české pohádce Tři bratři Jana Svěráka, sdělila v úterý TV Nova. V dalších svátečních dnech uvede pohádky Čertova nevěsta či O statečném kováři.

Foto: archiv Právo

Pohádka Mrazík

Článek

„Vánoční programové schéma na stanicích TV Nova, to jsou především oblíbené pohádky a rodinné komedie. Každý divák si může vybrat podle své nálady a užít si u obrazovky sváteční chvíle plné rodinné pohody,“ řekla ředitelka sekce programu skupiny TV Nova Alex Ruzek.

Nechybí tradiční Princezna se zlatou hvězdou, Honza málem králem, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Nebojsa a samozřejmě Mrazík.

Z amerických animovaných pohádek to bude Yeti: Ledové dobrodružství, Ledové království (včetně dvou speciálů Oslava v Ledovém království a Ledové království: Vánoce s Olafem), Hledá se Nemo, Hledá se Dory a Auta 3.

Foto: Disney

Film Frozen (Ledové království)

Nova Cinema nabídne hlavně komedie (Vánoční prázdniny, Sex ve městě 2, Blbý a blbější), fantasy (Willow, Wonder Woman, Alenka v říši divů, Alenka v říši divů: Za zrcadlem), science fiction (Interstellar), historické drama (Králova přízeň), ale také animované filmy (Úžasňákovi). Nova 2, Nova Action a Nova Gold budou pokračovat ve svém osvědčeném schématu sitcomů, reality show a pořadů z archívu.

Silvestr zakončí sváteční období speciálem pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Po půlnoci odvysílá záznam letošního koncertu Marka Ztraceného v O2 areně.

Česká televize již dříve oznámila, že nespoléhá jen na archív a nabídne nové pohádky. Tatry se staly kulisou novinky O vánoční hvězdě Karla Janáka s Vojtou Kotkem. V malebné vesnici tam žije učitel Václav a jednou se tam objeví i hvězda Denička, kterou na zem srazila žárlivá Proxima.

Foto: Bontonfilm

Viktor Preiss jako charismatický záporák v pohádce Hodinářův učeň

Hodinářův učeň s Viktorem Preissem bude o hrách osudu, lásce, lidské malosti, ale také odvaze, šikovnosti a dobrotě hlavních hrdinů.

Foto: Česká televize

Linda Rybová

Koprodukční česko-slovenská pohádka O léčivé vodě potěší na druhý svátek vánoční všechny příznivce příběhů o lásce a spravedlnosti. „Odmala miluji pohádky. Myslím, že v podstatě utvářely to, jaká jsem. Ovlivňovaly, jaká budu, až vyrostu, v co věřím a jaké ctím hodnoty,“ dodala Linda Rybová, jež si zahrála Paní vod a pramenů.

Nový rok zahájí ČT komediemi Poslední aristokratka či Vlastníci.

Vánoce na Primě v duchu oblíbených televizních pohádek

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám