Hlavní obsah

V okupovaném Melitopolu vybuchlo auto s kolaborantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru okupovaného Melitopolu v Záporožské oblasti na jihu Ukrajiny v pátek vybuchl automobil používaný ruskými okupanty, oznámila ukrajinská média s odvoláním na starostu Ivana Fedorova. Výbuch si vyžádal dva zraněné, uvedl Vladimir Rogov z Ruskem dosazené oblastní správy.

Foto: Profimedia.cz

Automobil po výbuchu v Melitopolu

Článek

„Velký výbuch v centru Melitopolu. Podle očitých svědků vyletěl do povětří automobil používaný Rusy. Informace o stavu cestujících se upřesňuje,“ sdělil Fedorov na sociální síti. Později podle deníku upřesnil, že terčem útoku se stal kolaborant, sloužící okupantům jako jeden z policejních velitelů.

„V důsledku výbuchu auta v centru Melitopolu utrpěli dva lidé zranění,“ řekl ruským novinářům Rogov, kterého ukrajinská média označují za „gauleitera“. Tento titul v nacistickém Německu označoval stranického náčelníka daného území.

V okupovaných městech na jihu Ukrajiny čas od času dochází k atentátům na ruské představitele a jejich místní spolupracovníky, případně exploze poškozují mosty a tratě na ruských zásobovacích trasách. Útoky bývají připisovány ukrajinskému odboji anebo akcím speciálních sil.

Ukrajinci hloubili zákopy a narazili na zbytky římského osídlení

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám