Hlavní obsah

V Moldavsku našli kusy šáhedu s nevybuchlou municí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi částmi dronu Šáhed, které moldavské úřady objevily v neděli na moldavském území nedaleko hranice s Ukrajinou, bylo i 50 kilogramů nevybuchlé munice. Uvedla to agentura AP s odvoláním na moldavskou policii.

Foto: Profimedia.cz

Trosky dronu Šáhed 136 sestřeleného u Kyjeva (listopad 2023)

Článek

Trosky dronu se našly u osady Etulia, které leží asi 40 kilometrů od ukrajinského přístavního města Izmajil a zhruba deset kilometrů od ukrajinského Reni. Podle policie se už podařilo nalézt všechny části dronu. Nalezená munice má být zničena.

Moldavská pohraniční stráž má podezření, že šáhed se do Moldavska dostal během ruského útoku na Ukrajinu v noci z pátku na sobotu, informovala agentura AP.

„Trosky dronu Šáhed, které byly dnes nalezeny na jihu země poblíž hranice, jsou silnou připomínkou násilí a destrukce páchané Kremlem,“ uvedl moldavský ministr zahraničních věcí Mihai Popšoi.

Rusko útočí na Ukrajinu drony Šáhed íránské provenience prakticky každou noc. Na území Moldavska v minulosti dopadly také části raket, které nejspíš cílily na Ukrajinu.

Na neporušený šáhid se chystají ukrajinští experti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám