Hlavní obsah

Při raketovém útoku v Kramatorsku zemřeli nejméně dva lidé, další byli zraněni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při raketovém útoku na rezidenční budovu v Kramatorsku na východě Ukrajiny ve středu zemřeli nejméně dva lidé, dalších sedm jich utrpělo zranění.

Foto: Pavlo Kyrylenko, Reuters

Zničená rezidenční budova v Kramatorsku

Článek

Uvedl to na telegramu gubernátor Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko. Jak dodal, je pravděpodobné, že pod troskami budovy zůstávají uvězněni další lidé.

„Záchranáři, policie i příslušníci dalších složek stále pracují na místě a snaží se dostat do trosek zřícené budovy. Je pravděpodobné, že jsou pod nimi stále lidé,“ napsal Kyrylensko. Podle zpráv na sociálních sítích se ze sutin ozývá křik přeživších.

„Raketa zasáhla rezidenční budovu v Kramatorsku. Ruský zločinecký režim, který útočí na ukrajinské civilisty, musí být přísně potrestán. Rusko je teroristický stát,“ napsal k útoku na twitteru šéf kanceláře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Andrij Jermak.

Při nedávném ruském vzdušném útoku na bytový dům v ukrajinském Dnipru, rovněž na východě země, zemřelo nejméně 46 lidí, včetně šesti dětí, a osm desítek jich utrpělo zranění.

Jsou zdrogovaní? Střílíme po nich a ani se nehnou, popsal voják Rusy v Bachmutu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám