Hlavní obsah

Ukrajinci si jdou pro Melitopol

Melitopol/Kyjev

Most ve městě Melitopol v Záporožské oblasti byl ostřelován, plyne ze zpráv na sociálních sítích, uvedl v úterý list The Guardian. Jeden z Ruskem dosazených správců Záporožské oblasti Vladimir Rogov sdílel na svém kanálu na Telegramu video, ve kterém ze způsobených škod obvinil ukrajinské „teroristy“.

Následky sobotního útoku na MelitopolVideo: Reuters

 
Článek

I ukrajinský starosta města Ivan Fedorov, který skončil v exilu, sdílel video s prázdným mostem. Kanál Nexta uvedl s odvoláním na Fedorova, že na mostě došlo k výbuchu, stejně jako v koloně vojenského vybavení, která se přesouvala z východu. Provoz na mostě byl přerušen.

Podle listu The Guardian se zdá, že šlo o stejný most, o němž informoval Rogov.

Melitopol je v posledních dnech terčem ukrajinských útoků. Zasažen byl už během víkendu. Fedorov uvedl, že bylo při ostřelování zabito až 200 lidí a zraněno dalších 300. Zveřejnil i video s požáry. Zasažen byl podle něj kostel, který sloužil Rusům jako základna. Dále měl být zasažen hotel s restaurací Prival ochotnika na okraji města a kontrolní stanoviště 20 km od města i jedna vojenská jednotka ve vesnici Semenivka.

Fedorov v pondělí uvedl, že lidé ve městě propadají panice a ruské jednotky se přesouvají a přemisťují vybavení „na místa, kde se je pokoušejí skrýt“.

Podle ruského gubernátora oblasti Jevgejine Balického byly k útoku použity rakety odpalované z raketometů HIMARS. Přiznal dva mrtvé a deset zraněných.

Ukrajina podle Kyjeva zasáhla stovky ruských vojáků v okupovaném Melitopolu

Válka na Ukrajině

V Melitopolu hoří „doupě“ ruských okupantů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám