Hlavní obsah

Ukrajinci se probili na okupovaný břeh Dněpru, bijí na poplach Rusové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské jednotky severně od Chersonu prolomily první linii ruské obrany, když překročily řeku Dněpr a zaujaly tam pozice ve vesnici Kozači Laheri. O průniku Ukrajinců píší ruští vojenští blogeři, zatímco ukrajinské armádní vedení tyto zprávy zatím nijak nekomentovalo. Okupační správa mluví o zneškodnění ukrajinského výsadku, prokremelští blogeři to ale zpochybňují.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinští vojáci na pravém břehu Dněpru testují dron, kterým chtějí zasáhnout ruské okupanty na druhé straně řeky.

Článek

„Nepřítel se úspěšně uchytil na našem břehu Dněpru a obsadil osadu Kozači Laheri, a dokonce již prolomil první linii naší obrany v oblasti, která se skládá hlavně z mobilizovaných. Nepřítel postoupil až 800 metrů hluboko. To je velice špatný trend,“ napsal například ruský telegramový kanál Trinádcatyj, který armádní vedení okupantů kritizoval za přesun jednotek z Chersonské do Záporožské oblasti.

„Dokonce mám přesné souřadnice, kde se na našem břehu poflakují. Navíc jsem je již předal na správné místo, aby na ně udeřili,“ dodal bloger, který sdílel letecký snímek obce.

Počkejte, až přijdou na Krym!

Ruské armádní vedení přitom rozhodně nešetřil. „Sakra počkejte, až Chochlové (hanlivé označení pro Ukrajince - pozn. red.) přijdou na Krym, pak se podívám, jak budete hledat výmluvy. Pitomci zatracení!“ spílal ruskému vojenskému velení.

Regionální šéf proruské okupační správy Vladimir Saldo na Telegramu v úterý napsal, že Rusům se u zmíněné osady Kozači Laheri podařilo zabránit pokusu o vylodění dvou ukrajinských plavidel. „Někteří se pokusili doplavat zpět na pravý břeh, ale pod palbou těžkého dělostřelectva a ručních zbraní nikdo nedoplaval,“ napsal Saldo.

„Přeloženo do jazyka pravdy, to znamená: ‚Všechno jsou to kecy‘,“ glosoval jeho hlášení kanál Trinádcatyj. Kyjev přitom mlčí. Ukrajinský generální štáb ve svém pravidelném hlášení v úterý žádnou protiofenzívu v této oblasti nezmiňoval, podotkl ukrajinský web Fokus.

Rusové zasáhli devítipatrový dům v Chersonu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám