Hlavní obsah

U Krymu jsme zranili 100 ruských vojáků, tvrdí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské síly při úderu na dočasnou ruskou základnu na jihu Chersonské oblasti blízko poloostrova Krym podle prvních zpráv způsobily zranění až 100 ruským vojákům. Informoval o tom v pátek generální štáb ukrajinské armády.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Ukrajinský voják zvedá stožár na podvozku volhy s kamerou pro pozorování a řízení dělostřelecké palby.

Článek

„Víme, že do místních nemocnic převezli až 100 ruských vojáků. Informace o zlikvidovaných agresorech se zpřesňují,“ napsal štáb. Úder na základnu ve vesnici Havrylivka Druha se odehrál už ve čtvrtek, doplnil štáb.

Zpráva přichází několik dní poté, co Rusko přiznalo smrt 89 ruských vojáků při ukrajinském útoku na školu v Makijivce na východě Ukrajiny, kde vojáci přebývali. Kyjev i někteří ruští blogeři tvrdí, že tento útok způsobil stovky ruských obětí.

Rusové ve čtvrtek oznámili, že na pátek a sobotu, tedy na pravoslavné Vánoce, vyhlašují dočasné příměří, Ukrajinci ho však vzápětí odmítli s tím, že klid zbraní nastane, až se okupanti stáhnou z obsazených území. Sami Rusové navíc i v pátek od rána pokračují v bojových akcích. Ostřelovali například Kramatorsk a také nemocnici v Doněcké oblasti.

Rusko si samo vyhlásilo příměří a teď se diví, že Ukrajina bojuje

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám