Hlavní obsah

Stahuji wagnerovce z Bachmutu, oznámil Prigožin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žoldnéři Wagnerovy skupiny se začali stahovat z ukrajinského Bachmutu, uvedl ve čtvrtek podle agentury Reuters a televize CNN šéf soukromé žoldnéřské armády Jevgenij Prigožin. Dobyté pozice a odpovědnost za jejich udržení má podle něj udržet ruská armáda.

Prigožin s ruskou vlajkou v rukách oznamuje dobytí Bachmutu.Video: Reuters

 
Článek

„Opustíme Arťomovsk (ruské pojmenování Bachmutu - pozn. red.) a ruské ministerstvo obrany bude odpovědné za jeho obranu,“ řekl Prigožin v rozhovoru.

„Odcházíme, abychom si odpočinuli a cvičili,“ přiznal podle CNN, že wagnerovci v tvrdých bojích o město přišli o dvacet tisíc mužů.

Prigožin už v minulých dnech opakovaně uváděl, že se jeho jednotky z Bachmutu stáhnou. V projevu, který zveřejnil v pondělí, stálo podle stanice Deutsche Welle, že to bude mezi 25. květnem a 1. červnem.

Dodal, že wagnerovci vybudovali na západě města obrannou linii, dodala Deutsche Welle.

Foto: Concord Press Service, Reuters

Jevgenij Prigožin s žoldnéři v Bachmutu

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová ve čtvrtek k dění okolo Bachmutu uvedla, že na předměstí města nepřítel nahradil jednotky žoldnéřů oddíly pravidelné armády.

„V samotném městě Bachmut v současné chvíli nadále zůstávají wagnerovci,“ poznamenala. Ukrajinské jednotky podle ní nadále kontrolují okolí města na jihozápadě, u čtvrti, které se říká Samoljot.

Vystřídání wagnerovců v Bachmutu bude pro Rusy těžké, Ukrajinci toho mohou využít

Válka na Ukrajině

Rusko oznámilo dobytí Bachmutu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám