Hlavní obsah

Rusové zaútočili na elektrické vedení mířící do Chersonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cherson

Rusové v neděli ráno zaútočili na elektrické vedení, které zásobuje proudem Cherson. Škody se podle sdělení hlavy chersonské vojenské správy Jaroslava Januševyče podařilo obnovit za půl hodiny.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Válkou poničený Cherson

Článek

„Rašisté právě zasáhli elektrické vedení, které zásobuje město,“ uvedl Januševyč, přičemž použil novotvar rašisté, jenž spojuje slova Rusové a fašisté. „Specialisté z Chersonenerho už pracují na obnově (dodávek),“ dodal na kanálu Telegram.

O půl hodiny později hlava oblastní vojenské správy napsala, že ukrajinští energetici jsou titáni, protože vedení poškozená ruským ostřelováním se podařilo opravit za méně než 30 minut. Domy obyvatel, které byly připojené na síť už v sobotu, na ni jsou opět napojené.

Ruský útok následoval prakticky ihned poté, co se ukrajinským osvoboditelům podařilo po dvou týdnech do města přivést elektrický proud.

Energetikům se také podařilo do města přivést další vedení vysokého napětí 150kV, aby se mohli napojit další odběratelé.

Do Chersonu proudí elektřina, Kyjev obnovil dodávky vody

Válka na Ukrajině

Policie: Od stažení Rusů zahynulo v Chersonské oblasti při ostřelování 32 lidí

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám