Hlavní obsah

Rusové se chlubí, že zlikvidovali 150 Ukrajinců překračujících Dněpr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že se armádě podařilo zlikvidovat zhruba 150 ukrajinských vojáků při pokusu překročit řeku Dněpr na levý břeh. Informovala o tom ruská agentura TASS.

Foto: LIBKOS, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Ruské ministerstvo obrany zveřejňuje video výsledků bojové práce jednotek seskupení Dněpr poblíž osady Kozači Laheri, kde ruský vojenský personál porazil nepřátelský oddíl asi 150 lidí, kteří se snažili zaujmout pozice na levém břehu řeky Dněpr,“ cituje TASS ze zprávy ministerstva obrany.

Přiložený videozáznam ukazuje záběry průchodu vegetací, prohlášení ruských vojáků a záběry opuštěného tábora se západními zbraněmi.

Ruská armáda tvrdí, že nejdříve nechala postupující ukrajinské skupiny vystoupit na břeh a následně na ně nasměrovala dělostřeleckou palbu, která měla protivníka zcela eliminovat. Navíc se Rusové chlubí ukořistěnými zbraněmi, municí, radiostanicemi a další technikou.

Ukrajinská média zatím ruské informace nepotvrdila. Podle britské rozvědky se Ukrajincům v poslední době daří držet malé předmostí na levém břehu Dněpru v Chersonské oblasti a rozšiřovat je. Rusům to způsobuje problémy, protože nevědí, zda tam mají vyslat posily, nebo se soustředit na frontu v Záporoží a na Donbasu.

Začátkem minulého týdne se ukrajinští vojáci na několika loďkách vylodili u vesnice Kozači Laheri, a když prolomili první ruskou obrannou linii, postoupili o 800 metrů. Rusy dosazený správce oblasti Vladimir Saldo tvrdil, že byli zatlačeni zpět. To však další zdroje nepotvrdily.

Ukrajinci zajišťují předmostí na východním břehu Dněpru

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám