Hlavní obsah

Poplach zněl v noci nad celou Ukrajinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko v noci na úterý znovu útočilo na Kyjev, na nějž podle zdejších představitelů směřovalo přes 20 raket, které se ale podařilo sestřelit. Útoky byly hlášeny také z Charkova. Letecký poplach platil dočasně opět na celém území Ukrajiny, informují agentury Ukrinform a Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ruský voják poblíž Kachovky

Článek

Vitalij Kličko, starosta ukrajinské metropole, která je v posledních týdnech terčem nočních útoků pravidelně, uvedl, že výbuchy, jež se v  Kyjevě ozývaly, byly způsobeny zásahy protivzdušné obrany proti ruským útočným prostředkům. „Všechny byly sestřeleny,“ doplnil později šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko.

Padající trosky poškodily silnici a trolejbusové vedení. Podle předběžných informací si útok nevyžádal žádné oběti.

Také v Charkově, který je druhým největším městem východoevropské země, byly slyšet exploze. Podle zdejších úřadů město čelilo raketovému útoku, v jehož důsledku byl poškozen vodovodní systém i několik domů.

Ruské ministerstvo obrany zároveň uvedlo, že Ukrajina při útocích na jih Doněcké oblasti přišla o 1500 mužů a 140 tanků a dalších bojových vozidel. Napsala to ruskojazyčná verze BBC, podle níž se to však nedá ověřit, a jiné zdroje o tom neinformují. Kyjev v pondělí varoval před psychologickými operacemi nepřítele a uvedl, že očekávanou rozsáhlou protiofenzivu ještě nezahájil.

Proč Rusové tvrdí, že začala protiofenziva? Ukrajinci mají vysvětlení

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám