Hlavní obsah

Rusko provedlo na východě Ukrajiny v neděli téměř 400 úderů, tvrdí Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Nejzuřivější boje se nyní vedou na východě Ukrajiny v Luhansku, prohlásil v pravidelném večerním projevu prezident Volodymy Zelenskyj. Jen za neděli tam ruská armáda provedla 400 úderů.

Po výbuchu u Doněcku vypukl ve skladu pohonných hmot v Makijivce masivní požárVideo: Reuters

 
Článek

„Nejzuřivější bitvy se v současnosti odehrávají v Doněcké oblasti. Přestože jsme kvůli horšícímu se počasí tento den zaznamenali méně útoků, jejich počet je stále extrémně vysoký. V neděli ruská armáda provedla 400 úderů,“ řekl Zelenskyj.

„V Luhanské oblasti se pomalu posouváme kupředu,“ dodal s tím, že podle posledních údajů bylo v Luhanské oblasti osvobozeno již 12 osad.

Ruské jednotky se na počátku listopadu stáhly z jihoukrajinského města Cherson a některé z nich se přesunuly do východní Doněcké a Luhanské oblasti, aby tam posílily ruské pozice.

Nejtěžší boje se nyní odehrávají na Donbasu ve směru na Bachmut a Avdijivku. Velení ukrajinské armády přiznává, že znovudobytí Luhanské oblasti bude velmi obtížné.

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že v sobotu bylo v Doněcké oblasti na jižní frontové linii zabito až 50 ukrajinských vojáků a stejný počet jich padl na jiných místech.

Kyjev zase v sobotu uvedl, že při dělostřeleckém útoku zahynulo na jihu Ukrajiny asi 60 ruských vojáků. Tvrzení znepřátelených stran nebylo možné nezávisle ověřit, napsala agentura Reuters.

Ukrajinci mají rozkaz brát zajatce. Kyjev vyšetřuje záběry údajné popravy Rusů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám