Hlavní obsah

Rusko podruhé za dva dny zaútočilo na Oděsu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rusko v pátek pozdě večer podruhé za dva dny zaútočilo na ukrajinskou Oděsu. Zasáhlo obytnou budovu, přičemž jeden člověk zemřel a tři utrpěli vážná zranění. S odvoláním na guvernéra Oděské oblasti Oleha Kipera o tom informuje agentura Reuters.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Poškozené domy v Oděse

Článek

„V důsledku ruského útoku na Oděsu zemřel jeden muž. Jeho tělo se nyní vyprošťuje zpod trosek,“ uvedl v pátek večer v příspěvku na Telegramu Kiper.

Kromě jednoho mrtvého byly při útoku okupantů zraněny tři ženy, které byly ihned převezeny do nemocnice. Dvě z nich, matka s dcerou, utrpěly vážné popáleniny. Matka na 70 procentech povrchu těla, dcera na deseti procentech.

„Další zraněná, 72letá žena, která byla pod sutinami téměř dvě hodiny, utrpěla popáleniny na 40 procentech děla a zlomeniny končetin,“ uvedl v noci na sobotu v dalším příspěvku šéf Oděské oblasti s tím, že záchranné akce na místě stále pokračují.

Ve dvou dnech je to již druhý ruský útok na Oděsu. Útok ze čtvrtečního pozdního večera si v ukrajinském městě při Černém moři vyžádal tři životy, když drony zasáhly obchodní zónu poblíž přístavu.

Další ruský letoun dolétal, blahopřejeme okupantům k svátku, oznámili po sestřelu ironicky Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám