Hlavní obsah

Rusko hlásí útok na budovu okupační správy v Doněcku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské síly v pondělí zasáhly budovu ruské správy v okupovaném Doněcku na východě Ukrajiny, oznámila agentura TASS s tím, že Ukrajina k útoku zřejmě použila raketomety HIMARS americké výroby. Mrtví nebo zranění podle ní na místě nejsou. Kyjev se k ruskému sdělení zatím nevyjádřil.

Foto: Profimedia.cz

Vlajka samozvané „republiky“ na administrativní budově v Doněcku. Ilustrační foto

Článek

O explozích v blízkosti budovy ruské správy informovala v pondělí také agentura RIA Novosti s odvoláním na svého zpravodaje na místě.

Na videu, které se v souvislosti se zprávou šíří na sociálních sítích, je slyšet rána a vidět hustý dům stoupající nad výškovými budovami. Hlas za kamerou říká, že jde o centrum Doněcku.

Úřady Doněcku, který v roce 2014 ovládli proruští separatisté podporovaní z Moskvy, informují o ostřelování města pravidelně. V Doněcku sídlí správa takzvané Doněcké lidové republiky, což je útvar, který vyhlásili v části východní Ukrajiny proruští separatisté.

Jednou z mála zemí, které ho uznaly, je Rusko. To také Doněckou lidovou republiku od minulého roku považuje za součást svého území.

Vytočení Rusové prozradili pozice střelbou na letící ukrajinskou vlajku. Trest přišel okamžitě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám