Hlavní obsah

Rusko dál útočí na Avdijivku, ale marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské jednotky v pátek dále útočily na Avdijivku, aby vytlačily Ukrajince od Doněcku. Ruští vojenští blogeři podle Institutu pro studium války tvrdí, že jednotky pronikly na okraj vesnice Stěpove. Postup ale nebyl potvrzen a ukrajinský generální štáb oznámil, že útoky byly odraženy.

Foto: Rfe/rl/serhii Nuzhnenko, Reuters

Gardisté pálí z minometu u Avdijivky

Článek

„Severně od Avdijivky ruští vojáci po dělostřeleckém ostřelování zajistili pozice na železniční trati a dosáhli Stěpového. Významný taktický úspěch si připsali v Krasnohorivce, Avdijivce a Berdyčích,“ uvedl telegramový kanál War Gonzo.

O průniku ruských jednotek na okraj obce Stěpove psal i kanál Dněvnik Děsantnika, který zmínil ještě jeden ruský úspěch.

„Včera (v pátek) naši vojáci dokázali získat kontrolu nad SNT Točmaš severně od Avdijivky (SNT je druh družstva – pozn. aut.). To umožní ruským vojákům vpadnout do týlu nepřítele a postupovat k Stěpovému ze dvou stran.

Rusko bude mít problémy s přesouváním schopných záloh k Dněpru

Válka na Ukrajině

Rusové se také pokoušejí dobýt koksovnu severně od Avdijivky. Kanál zmiňuje, že pokud by se podařilo přetnout spojnici z Horlivky a Avdijivky, ocitli by se Ukrajinci ve složité situaci.

Ukrajinský generální štáb sdělil, že se podařilo odrazit ruské útoky u Stěpového, Avdijivky i Pervomajsku a jižně od Toněnského.

Foto: Rfe/rl/serhii Nuzhnenko, Reuters

Ukrajinský voják míjí poničený dům v Avdijivce

Prudké střety ukazují, že se Rusové nevzdali snahy vytlačit Ukrajince od Doněcku, ale nedaří se jim to; zatím nedokázali Avdijivku ani obklíčit, i když už působí západně od ní. V bojích ztratili několik set kusů techniky, včetně desítek obrněných transportérů a tanků.

Poškodili jsme dvě ruské výsadkové lodě, tvrdí Ukrajinci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám