Hlavní obsah

Ruská válečná loď Ivan Churs zasažena byla. Potvrzují to nové záběry

Aktualizováno

Na sociálních sítích koluje video, které zobrazuje středeční zásah bezpilotního motorového člunu do lodi Ivan Churs z Černomořské flotily poblíž Bosporského průlivu. Moskva přitom tvrdila, že běžnými zbraněmi zničila všechny tři čluny, které na loď útočily. Loď Ivan Churs prý nezasáhly.

Foto: Profimedia.cz

Válečná loď Ivan Churs

Článek

Na záběrech je vidět, jak se bezpilotní motorový člun přibližuje k lodi Ivan Churs. V momentě, kdy do plavidla na pravoboku narazí, se obraz ztrácí.

„Rusko tvrdilo, že loď nadále plní své funkce, aniž by zmínila její stav. Zdá se, že třetí člun ale loď poškodil,“ napsal na Twitteru k videu poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

„Nepotopila se, ale byla zasažena a trup i vybavení jsou značně poškozeny. Nyní ji Rusové narychlo opravují,“ řekl webu Ukrajinska pravda nejmenovaný vojenský zdroj.

Mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov ve středu po útoku člunů uvedl, že se jednalo o neúspěšný pokus ukrajinských ozbrojených sil. „Všechny nepřátelské čluny byly zničeny palbou z běžných zbraní ruské lodi,“ doplnil.

Ruské ministerstvo obrany ve středu také zveřejnilo videozáběry, jež podle něj zachycují odražení útoku. Na něm je vidět zničení jakéhosi člunu na moři.

Loni v dubnu se Ukrajině podařilo potopit vlajkovou loď Černomořské flotily křižník Moskva. Ten šel ke dnu po zásahu protilodní střely Neptun. Rusko uvedlo, že příčinou ztráty lodi byla exploze, kterou způsobil požár munice na palubě.

Na ruskou válečnou loď poblíž Bosporu zaútočily bezpilotní čluny, hlásí Moskva

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám