Hlavní obsah

Předražené jídlo pro armádu? Ukrajinský ministr obrany půjde na kobereček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov dostal pozvánku do parlamentu, aby vysvětlil nákupy údajně předražených potravin pro armádu, o kterých informovala ukrajinská média. V sobotu o tom napsal ruskojazyčný servis BBC s odvoláním na místopředsedkyni parlamentního výboru pro národní bezpečnost, obranu a tajné služby Marjanu Bezuhlovou.

Foto: Roessler Boris, ČTK

Ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov

Článek

Uvedla také, že věcí se už zabývá státní auditorská služba a policie.

Ukrajinský portál zn.ua napsal, že ministerstvo obrany nakupovalo potraviny za několikanásobně vyšší ceny, než jsou ty maloobchodní. Například za jedno vajíčko platilo 17 hřiven (přes deset korun), zatímco v obchodech stojí okolo sedmi hřiven. Bezuhlová řekla, že zasedání parlamentu, na které dostal pozvánku ministr Reznikov, se má konat v brzké době a uskuteční se za zavřenými dveřmi.

Ministerstvo obrany se podle BBC k informacím o předražených nákupech pro armádu zatím nevyjádřilo, sám Reznikov byl v sobotu ještě v Německu, kde se účastnil schůzky kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak řekl, že pokud se tyto zprávy potvrdí, musí být věc vyšetřena a odpovědní lidé přísně potrestáni.

Česko nabízí Ukrajině výcvik 800 vojáků za miliardu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám