Hlavní obsah

Polsko zakáže vjezd autům s ruskou značkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Polsko od neděle 17. září zakáže vjezd automobilům s ruskou poznávací značkou. V sobotu o tom informovalo polské ministerstvo vnitra. Zákaz se vztahuje na všechna ruská auta, ať využívaná pro komerční účely, anebo soukromě, a nezáleží na tom, zda majitelem vozu je Rus, anebo občan jiné země.

Foto: Profimedia.cz

Ruská registrační značka. Ilustrační foto

Článek

Důvodem zákazu vjezdu ruských aut je přetrvávající ruská válečná agrese na Ukrajině.

„Je to další prvek sankcí proti Rusku a občanům tohoto státu kvůli brutální válce proti Ukrajině. Platí zásada, že auto zaregistrované v Rusku nemá právo vjet do Polska. Ruský stát je v současnosti hrozbou pro mezinárodní bezpečnost,“ uvedl polský ministr vnitra Mariusz Kamiński podle serveru Onet.pl.

„V souladu s pokyny Evropské komise ohledně zákazu vjezdu aut zaregistrovaných v Rusku na území Evropské unie… bude zákaz na hranicích Polska platit od zítřka (neděle), v platnost vstupuje od půlnoci,“ řekl dále ministr na tiskové konferenci uspořádané na hraničním přechodu v Terespolu.

Neupřesnil už, jak dlouho by měl zákaz platit.

Stejný krok v předchozích dnech oznámily i Finsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko, připomněla ČTK.

Litva zakázala vjezd autům s ruskými značkami

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám