Hlavní obsah

Pilot bombardéru se v Rusku stal cílem útoku. Víme o vás, napsala k tomu ukrajinská rozvědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Engels
Aktualizováno

Ukrajinská rozvědka (HUR) v sobotu zveřejnila informaci, že se v ruském městě Engels v Saratovské oblasti stal cílem střeleckého útoku velitel posádky strategického bombardéru Tu-95 major Oleg Sergejevič Stegačev. Utrpěl střelná poranění, zda žije, není jasné. HUR v této souvislosti bez bližších podrobností sdělila, že všechny válečné zločince čeká odplata a že o nich ukrajinské tajné služby všechno vědí.

Foto: Ukrajinská rozvědka

Oleg Stegačev

Článek

„Připomínáme, že na všechny válečné zločince čeká odplata - známe vaše jména, adresy, čísla aut, obvyklé trasy a zvyky. Spravedlnost je nevyhnutelná!“ napsala HUR na svém webu a zveřejnila pilotovy fotografie a snímky zřejmě pořízené na místě činu.

Foto: HUR

Snímek HUR

HUR dále uvedla, že se zmíněný pilot ruského letectva narodil 23. června 1983 a sloužil na letecké základně Engels (vojenská jednotka 06987). „Přímo se podílel na raketových útocích na civilní objekty na Ukrajině a na zabíjení našich lidí,“ uvedla HUR.

„V důsledku útoku utrpěl Oleg Stegačev střelná zranění. Zda přežil, nebo ne - objasníme,“ dodala ukrajinská rozvědka.

Ukrajina čelila ohromnému vzdušnému útoku. Na Kyjev dopadly střely, nejde voda a plyn

Evropa
Foto: HUR

Pilot Oleg Sergejevič Stegačev

Jak uvedla ukrajinská agentura Unian, Rusko má strategické bombardéry, které používá k útoku na Ukrajinu, na různých letištích. Za jednu ze základen je považováno vojenské letiště Engels 2, kde jsou umístěny letouny Tu-160.

Při úderu na letiště Belbek na Krymu mohl zemřít další ruský generál

Evropa

Zelenskyj: Rusko skutečně pociťuje bolest z vašich činů

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zrovna v sobotu předal vyznamenání vojákům HUR za plnění speciálních bojových misí, zejména za zničení ruského raketového člunu Ivanovec.

„Hodně jste toho udělali, hodně toho udělali vojáci HUR na souši i na moři. Rusko skutečně pociťuje bolest z vašich činů, z činů vašich bratrů, a je důležité, aby ruští viníci této války denně prohrávali. Složitá operace při náletu na Donuzlavské jezero – šest přímých zásahů námořních dronů na trup Ivanovce. Bylo to opravdu silné. A děkuji vám za tuto sílu,“ řekl podle listu Ukrajinska pravda při slavnostní ceremonii Zelenskyj.

Ukrajinci potopili Rusům další loď Černomořské flotily

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám