Hlavní obsah

Peskov přijel na Donbas. Předával noty ruským novinářům a armádním mluvčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov údajně navštívil Donbas, kde vedl školení pro zástupce médií a tiskové mluvčí. Podle agentury TASS to ve středu uvedl zástupce šéfa ruské prezidentské kanceláře Sergej Kirijenko.

Foto: Sputnik, Reuters

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

„Díky Dmitriji Sergejevičovi, který se právě v noci na středu vrátil z Luhansku, kde vedl školicí program pro zástupce médií a tiskových služeb Luhanské a Doněcké lidové republiky,“ uvedl Kirijenko s tím, že Peskov se již vrátil zpět.

Dvojici separatistických republik na východě Ukrajiny anektovalo Rusko spolu se Záporožskou a Chersonskou oblastí koncem září po pseudoreferendech, která Kyjev i Západ označil za neplatná.

Šojgu už byl, na řadě je Putin

Peskovova návštěva přichází krátce poté, co Moskva v úterý informovala o inspekci ministra obrany Sergeje Šojgua ruských vojsk na Ukrajině. Přesné místo Šojguovy návštěvy nezveřejnila.

Peskov podle TASS po návratu uvedl, že Donbas „časem“ navštíví sám prezident Vladimir Putin. Konkrétní plány takové cesty ale podle něj zatím neexistují.

Šojgu byl na inspekci na Ukrajině, tvrdí Rusové

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám