Hlavní obsah

Nakonec to skončí rychle, míní Zelenského poradce Podoljak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup ukrajinských vojsk proti ruským okupantům bude postupně zrychlovat, soudí poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoljak. Podle něj bude Putinův režim s prohlubující se ztrátou okupovaných území ztrácet podporu.

Foto: Valerij Zalužnyj/Telegram

Ukrajinští vojáci na frontě. Ilustrační snímek

Článek

„Nebude to snadné, ale také to nebude tak, že by Ukrajina musela získávat zpět každý kilometr území krví. Jakmile dosáhneme administrativní hranice s Krymem, všechno bude jinak. A válka nakonec skončí rychle,“ uvedl Podoljak.

Víru v rychlejší postup ukrajinské protiofenzivy vyjádřil Podoljak na sociální síti X (dříve Twitter). Kreml podle něj nevyhnutelnost ukrajinského postupu dobře chápe a Putinova legitimita v Rusku je založena pouze na tom, že „válku ještě neprohrál“.

Podle Podoljaka si Kreml likvidací šéfa Wagnerovy žoldnéřské armády Jevgenije Prigožina a přípravou na novou mobilizaci koupil určitý čas, ten ale nebude dlouhý.

Ukrajinci zasáhli ruskou základnu na Krymu. Skoro 300 km od území, které Kyjev kontroluje

Válka na Ukrajině

Ukrajinská protiofenziva sice postupuje pomaleji, než mnozí původně očekávali, Kyjevu se přesto daří získávat na frontě dílčí úspěchy.

Ukrajinské jednotky v uplynulých dnech ovládly obec Robotyne a míří ke strategickému městu Tokmak, kterým prochází důležitá silniční i železniční trasa.

Pak chtějí pokračovat na jih k pobřeží Azovského moře, čímž by se jim podařilo rozdělit Rusy okupované území na dvě části.

Postupujeme dále na jih, Robotyne plně osvobozeno, hlásí Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám