Hlavní obsah

Na Ukrajině se tvrdě bojuje v okolí Bachmutu, řekl Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinské jednotky se účastní velmi tvrdých bojů v okolí strategicky důležitého města Bachmut na východě země, které se snaží obsadit Rusko. V pravidelném večerním videoposelství to v sobotu řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

Ruské síly se opakovaně pokusily zmocnit Bachmutu, který leží na hlavní silnici vedoucí do měst Slovjansk a Kramatorsk. Obě města se nacházejí v průmyslové oblasti Donbas, který se Moskvě zatím nepodařilo plně obsadit.

„Držíme své pozice v Donbasu, zejména ve směru na Bachmut, kde je to nyní velmi, velmi obtížné. Velmi tvrdé boje,“ řekl Zelenskyj. Zopakoval také výzvu západním spojencům, aby poskytli větší množství protiletadlových systémů.

Útok na Kerčský most je vyhlášení války bez pravidel, zuří ruští poslanci

Válka na Ukrajině

Ukrajinské síly od konce léta zahájily na jihu a severovýchodě země protiofenzivu a podařilo se jim zpět dobýt velkou část území Charkovské a části Luhanské, Doněcké a Chersonské oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám