Hlavní obsah

Na Krymu vykolejil vlak, zřejmě šlo o sabotáž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi Simferopolem a Sevastopolem na Krymu je zastavena železniční doprava, média informují o vykolejeném vlaku s obilím a explozi na trati. Podle serveru RT.com se může jednat o sabotáž. Z trati vykolejilo několik vagonů.

Na Krymu vykolejil vlak, zřejmě šlo o sabotážVideo: Reuters

 
Článek

Informaci o vykolejení vlaku podle RT.com potvrdil šéf správy Rusy anektovaného Krymu Sergej Aksjonov. Uvedl jen, že vykolejilo několik vagonů a železniční doprava mezi Simferopolem a Sevastopolem dočasně stojí. Příčinu neštěstí neuvedl.

Další média však referují o sabotáži. Železniční přepravce navíc hovoří o „vměšování třetích stran“ do provozu vlaků.

Foto: Reuters

Na Krymu vykolejil vlak, zřejmě šlo o sabotáž

Nákladní vlak „vykolejil v důsledku zásahu nepovolaných osob do železničního provozu; nejsou žádní zranění“, uvedla podle ruské státní tiskové agentury TASS krymská železniční společnost (KŽD).

Svědci hovoří o tom, že v místě vykolejení se před nehodou pohyboval podezřelý muž a oni zalarmovali policii. Bylo však pozdě. Před vykolejením vlaku se údajně ozvala exploze.

Rusko anektovalo ukrajinský Krym v roce 2014. Loni v únoru Moskva vyslala na Ukrajinu invazní vojska a poloostrov je opakovaně terčem vzdušných útoků. Ruští představitelé z úderů viní Ukrajinu, Kyjev se k  podobným útokům oficiálně nehlásí.

Na Krymu se zřítil ruský vrtulník

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám