Hlavní obsah

Po celé Ukrajině zní sirény, byl vyhlášen letecký poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Kyjevě byl krátce před jednáním prezidenta Volodymyra Zelenského s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a předsedou Evropské rady Charlesem Michelem vyhlášen letecký poplach. Sirény se následně rozezněly po celé zemi, píší tiskové agentury.

Ilustrační foto

Článek

Vyhlášení leteckého poplachu souvisí podle serveru RBK-Ukrajina s tím, že z běloruských letišť odstartovala ruská letadla, a to včetně stroje A-50U, který může navádět a řídit vzdušné útoky, a stíhaček MiG-31, které mohou být nosiči hypersonických střel Kinžal.

Bělorusko ve čtvrtek ohlásilo konec leteckého cvičení s ruským spojencem, nicméně ukrajinské velení varovalo, že nebezpečí trvá, dodal portál.

Spekuluje se, že Rusko chystá novou velkou ofenzivu. Podle ukrajinského ministra obrany Oleksije Reznikova by mohla přijít na výročí invaze, tedy 24. února. Podle analytiků z Institutu pro studium války bude ruská ofenziva kulminovat na jaře.

Putin přecenil schopnosti armády, ofenziva vyvrcholí v dubnu, tvrdí analytici

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám