Hlavní obsah

Kradou, pijí a vyvádějí. Žena z ruské Bělgorodské oblasti si stěžuje na ruské vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelka vesnice Nová Tavolžanka si veřejně postěžovala gubernátorovi ruské Bělgorodské oblasti na chování ruských vojáků, kteří ji mají chránit. Na sociálních sítích mu píše, že se chovají nepřístojně, popíjejí, lezou lidem do soukromí a kradou. Ve čtvrtek na to upozornil ruský opoziční server Meduza, který pracuje z exilu v lotyšské Rize.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský voják

Článek

„Nechceme, aby naše domy, které utrpěly útoky ozbrojených sil Ukrajiny, byly nyní útočištěm pro výstřelky našich obránců!“ napsala podle Meduzy Natalia Čemerčenková na sociální sítí vKontakte v komentáři na profilu gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova.

„Do mnoha domů ve Volčanskajské ulici vnikli ruští vojáci, přestože nebyl vyhlášen nouzový stav a nemají na to právo. Žijí v našich domovech, vyvádějí, pijí alkohol, nechávají po sobě odpadky. Toalety i domy jsou po nich špinavé, osobní věci a majetek jsou rozkrádány. Z naší garáže byla ukradena čtyřkolka, která je nyní často k vidění v okolí. Lidé si navíc stěžovali na ukradený přívěs,“ dodala Čemerčenková.

Vedoucí městské správy Vladimir Zadanov jí odpověděl, že stížnost předal dál. Konkrétně na bezpečnostní radu.

Vyzradila jejich polohu

Pod příspěvkem se podle serveru Meduza rozběhla diskuze. Přispěvatelé pisatelce vyčítají, že nepříteli vyzradila polohu ruských vojáků. Měla si prý stěžovat telefonicky.

Nová Tavolžanka se nachází nedaleko ukrajinských hranic a byla kvůli ostřelování evakuována. Někteří obyvatelé ale odmítli odejít. 4. června ruští partyzáni bojující na straně Ukrajiny oznámili, že obec obsadili. O dva dny později Rusové oznámili, že mají Novou Tavolžanku znovu pod kontrolou.

Ruští partyzáni hlásí: Máme pod kontrolou jednu obec v Bělgorodské oblasti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám