Hlavní obsah

Kadyrovci se přesouvají na bachmutskou frontu, kde Ukrajinci dělají pokroky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Groznyj

Prapor Achmat tvořený kadyrovci se podle hlavy Čečenska Ramzana Kadyrova přesouvá do Kliščijivky nedaleko Bachmutu. Poblíž této vesnice se Ukrajincům poslední měsíce daří. Osvobodili území o rozloze 30 kilometrů čtverečních, což jsou zdaleka největší zisky na bachmutské frontě za poslední dva měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Příslušníci praporu Achmat

Článek

„Zvláštní jednotky Achmat pod velením Apty Alaudinova byly přesunuty do obtížného bachmutského směru. Takové nasazení svědčí o důvěře generálního štábu a vysoké bojeschopnosti jednotky,“ sdělil Kadyrov na Telegramu a připomněl tím, že prapor Achmat od června patří pod patronát ruského ministerstva obrany.

Kadyrov tvrdí, že s Alaudinovem dokonce hovořil. Šéf Achmatu mu prý sdělil, že situace v Kliščijivce je pod kontrolou.

Kliščijivka se nachází mezi Bachmutem a Andrijivkou a jedná se o území na bachmutské frontě, kde se Ukrajincům daří postupovat skrze ruskou obranu. Za poslední dva měsíce udělali obránci pokrok o 30 kilometrů čtverečních.

Podle analytiků z washingtonského Institutu pro studium války provedly v neděli ukrajinské síly protiofenzivu na třech frontách. Kromě bachmutské se jedná ještě o operace ve směru na Berďansk a Melitopol. Velitel ukrajinských pozemních sil Oleskandr Syrskyj zveřejnil na Telegramu video, u kterého popisuje postup Ukrajinců ve směru na Bachmut.

Výběr článků

Načítám