Hlavní obsah

Izrael dodá Ukrajině vojenské komunikační systémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izrael poskytne Ukrajincům nejmenované vojenské komunikační systémy, o které Kyjev žádal už před několika měsíci. S odkazem na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského to uvedla izraelská televize N12.

Foto: Armáda ČR, Bez zdroje

Izraelský vojenský komunikační systém

Článek

Zelenskyj řekl investigativním reportérům izraelské televize, že prodlevy a otálení v dodávkách i nezbraňových systémů prokazují, že Izrael neváhá s pomocí kvůli obavám o národní bezpečnost, ale kvůli tomu, aby si to příliš nerozházel s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Kyjev by od židovského státu rád získal také drony a pomoc s kybernetickými záležitostmi.

Pokud jde o snahy tehdejšího izraelského premiéra Naftaliho Bennetta zafungovat jako prostředník mezi Ruskem a Ukrajinou, řekl Zelenskyj, že Rusové nepotřebují prostředníka, ale někoho, kdo pro ně bude hrát o čas.

Stažení ruských vojáků a zbraní ze Sýrie může rozhoupat Izrael k podpoře Ukrajiny

Blízký a Střední východ

„Rusové nestojí o vyjednavače. Oni potřebují jen někoho, kdo bude věci zdržovat. V Benettovi takovou osobu viděli. Zneužili ho. Chtěl zastavit válku, ale nemohl,“ míní Zelenskyj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám