Hlavní obsah

„Typický den pro Rusy.“ Ukrajina sestřelila další ruskou stíhačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské letectvo sestřelilo ve čtvrtek další ruskou stíhačku Suchoj Su-34. Informuje o tom velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk. Za poslední tři dny se Kyjevu podařilo sestřelit tři tyto ruské letouny, přičemž za celý únor se souhrnně jedná už o jedenáctý stroj.

Foto: Profimedia.cz

Ruská stíhačka Su-34

Článek

„29. únor je datum, kterého se dočkáme jednou za čtyři roky. Pro Rusy je to ale jen další typický den, protože přišli o další letoun. Na východní frontě je o jeden Su-34 méně,“ napsal bez dalších podrobností Oleščuk v příspěvku na Telegramu.

List Ukrajinska Pravda připomíná, že stejného úspěchu ukrajinská armáda dosáhla v úterý, kdy letectvo sestřelilo hned dvě ruské stíhačky Su-34. „Při tak značných ztrátách vojenských útočných a speciálních letounů by se Rusové měli zamyslet,“ uvedl tehdy Oleščuk.

Oleščuk nicméně ani u jednoho ze tří sestřelených Suchojů neuvedl, čím je letectvo sestřelilo. Server Forbes nicméně přišel s informací, že by se mohlo jednat o zásahy USA dodanými systémy protivzdušné obrany Patriot, které se nacházejí v těsné blízkosti frontové linie.

Pokračování příště. Ukrajinci hlásí sestřelení šesti ruských letadel za tři dny

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám