Hlavní obsah

Chováním Ukrajiny jsem příjemně překvapen, sdělil Lukašenko Lavrovovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruský vůdce Alexander Lukašenko je příjemně překvapen chováním nejvyšších představitelů Ukrajiny, protože se nedopouštějí žádných provokací vůči Bělorusku, ačkoli je k tomu prý Západ aktivně vyzývá. Ve čtvrtek to řekl ruskému ministrovi zahraničí Sergeji Lavrovovi v Minsku.

Foto: Profimedia.cz

Běloruský autoritářský vůdce Alexandr Lukašenko vítá v Minsku ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova.

Článek

„Dnes je pro nás bezpečnost důležitější. Naši západní sousedé se snaží využít Ukrajinu proti Bělorusku. Co mě ale udivuje a příjemně překvapuje, je, že se Ukrajina drží na uzdě. Neprovádí žádné provokace vůči Bělorusku, ačkoli ji k tomu západní sousedé vyzývají,“ řekl Lukašenko Lavrovovi.

Ten navštívil Minsk za poslední měsíc podruhé. Podle ruských médií spolu Lukašenko a Lavrov hovořili o vývoji situace na Ukrajině.

Už několik týdnů se spekuluje o tom, že se Bělorusko a jeho síly do ruské agrese na Ukrajině aktivně zapojí. Lukašenko se ale přímému vtažení do konfliktu brání. Na Nový rok dokonce podepsal dekret, ve kterém rok 2023 označil jako rok míru.

Do Běloruska ale ruská armáda průběžně přesouvá těžkou techniku i vojáky. Lukašenko poskytuje Kremlu prostor pro výcvik a Rusové z Běloruska občas odpalují rakety na Ukrajinu.

Tři způsoby, jak odstřihnout Lukašenka. Opozice s nadějí vyhlíží nového českého prezidenta, řekl Novinkám Latuško

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám