Hlavní obsah

V Praze hoří hala, hustý dým je vidět na kilometry daleko

Novinky, ČTK, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů zasahuje na pomezí pražských čtvrtí Písnice a Kunratice u požáru plechové haly, kde byla uskladněna obuv a oblečení. Podle policie jde o dvoupodlažní budovu. Černý dým lze vidět z velké části metropole. O zraněných nejsou žádné informace.

V Praze hoří hala s oblečenímVideo: HZS Praha, Police ČR, Žaneta Čmelíková, aktu.cz, Novinky

 
Článek

Hasiči vyjeli do ulice Pramenná kolem poledne a ihned vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Po 15. hodině hasiči uvedli, že se plameny již nešíří a probíhá dohašování. Na místo míří nakladač pro rozebírání uskladněného ohořelého materiálu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v Písnici Video: HZS Praha, aktu.cz

V poledne nejprve k požáru vyrazily čtyři jednotky, nakonec plameny hasí celkem 17 profesionálních a dobrovolných jednotek. „Byly povolány další posilové jednotky, poplach byl vyhlášen i jednotkám dobrovolných hasičů. Hasiči se snažili, aby se požár nešířil na další prostor haly,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle něj požár hasilo až 100 hasičů, přičemž dobrovolné jednotky se starají o dodávky vody na hašení. Zásah potrvá zřejmě ještě několik hodin do uhašení samotné haly. Kvůli rozhrabování a likvidaci hořeniště Kavka předpokládá, že hasiči budou na místě do rána. Až poté vyšetřování určí příčinu požáru a půjde předběžně odhadnout škody, dodal mluvčí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Černý kouř nad Prahou

K požáru vyrazili také záchranáři s vozem Atego pro mimořádné situace. "Zatím nemáme zprávy, že by byl někdo zraněn, popálen nebo se nadýchal zplodin," uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Policie upozorňuje řidiče, že nemají vjíždět do ulic Vídeňská, Kunratická spojka a dalších přilehlých komunikací. „Tyto silnice jsou uzavřené a policisté zde zajišťují příjezdové trasy pro hasební techniku,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Aktu.cz

Černý kouř nad Prahou

Podle informací od reportéra Novinek musejí policisté odhánět vietnamské obchodníky, kteří se k hořícím halám snaží dostat, aby zachránili alespoň nějaké zboží.

Foto: Aktu.cz

Černý kouř nad Prahou

V nedaleké Libuši zažili pražští hasiči jeden z největších požárů v historii České republiky. Tržnici Sapa, kterou využívají především vietnamští obchodníci, zachvátily plameny počátkem listopadu 2008. Na likvidaci mohutného požáru se tehdy podílelo kolem 420 hasičů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

U požáru zasahuje 17 jednotek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

U požáru zasahuje 17 jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám