Hlavní obsah

Zemřel režisér James Redford, syn Roberta Redforda

Novinky, Stanislav Dvořák

Producent a režisér dokumentárních filmů James Redford, syn herecké legendy Roberta Redforda, zemřel 16. října na rakovinu. Bylo mu 58 let.

Foto: Profimedia.cz

James Redford

Článek

„Žil nádherný, smysluplný život a byl milován mnoha lidmi,“ uvedla jeho manželka Kyle. „Bude nám hodně chybět. Jako jeho manželka po 32 let jsem nejvděčnější za dvě skvělé děti, které jsme spolu vychovali.“

Už v roce 1993 James Redford podstoupil úspěšnou transplantaci jater a založil na pomoc ostatním pacientům vlastní organizaci. Produkoval také dokument The Kindness of Strangers, který se věnoval dárcům orgánů.

Foto: Profimedia.cz

Zleva James Redford, jeho otec Robert a sestra Shauna

Sám režíroval devět dokumentárních filmů, kde se často zaměřoval na ekologická témata a na vzdělání. Mimo jiné šlo o filmy The Big Picture: Rethinking Dyslexia nebo Happening: A Clean Energy Revolution.

Napsal také scénář pro Ohnivý kruh, kovbojskou romanci s Kieferem Sutherlandem a Daryl Hannahovou, a režíroval málo známé drama Spin se Stanleym Tuccim. V roce 2005 založili s otcem Robertem The Redford Center, neziskovou organizaci, která pomáhala s produkcí filmů o životním prostředí a udělovala granty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám