Hlavní obsah

V Praze v noci přistály další dva repatriační lety z Izraele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dohromady přicestovalo v noci ze čtvrtka na pátek repatriačními lety 66 českých občanů. Očekává se přílet ještě jednoho letadla, které by mělo do Česka přepravit 42 osob.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Repatriační let z Tel Avivu

Článek

Na vojenském letišti v Praze-Kbelích v pátek nad ránem přistály čtvrtý a pátý repatriační let s Čechy, kteří uvázli v Izraeli po sobotních teroristických útocích palestinských radikálů. Na palubě obou letů bylo v součtu 66 českých občanů. Do Izraele míří ještě jedno letadlo, celkem jich tedy bude šest. Dohromady se z Izraele do Česka repatriačními lety vrátilo zatím zhruba 180 občanů.

Zhruba půlhodinu po půlnoci přistál menší armádní Airbus se 43 českými občany, před půl pátou hodinou ranní dosedlo armádní letadlo CASA s dalšími 23 lidmi a také velkým dobrmanem, kterého měl s sebou jeden z pasažérů. Počty Čechů na palubě ČTK sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

Kolik lidí přepraví poslední let, nebylo večer podle mluvčího jasné. Česká televize po půlnoci uvedla, že poletí 42 lidí.

Lepší být v bezpečí než litovat. Včera jsem byla na pohřbu 19leté vojačky, říká žena z repatriačního letu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám