Hlavní obsah

Tunisko stáhlo z kin Smrt na Nilu, kvůli izraelské herečce Gal Gadotové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký film Smrt na Nilu, v němž izraelská herečka Gal Gadotová ztvárnila hlavní roli, byl v Tunisku po protestech propalestinských aktivistů stažen z kin. Informuje o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Gal Gadotová

Článek

Snímek, jehož knižní předlohou je stejnojmenný detektivní román britské spisovatelky Agathy Christie, promítalo několik tuniských kin od 9. února.

O jeho stažení nyní rozhodlo tuniské ministerstvo kultury. Thriller byl již dříve ze stejných důvodů zakázán v Kuvajtu a Libanonu.

Smrt na Nilu podle Branagha

Film

„Hlavní aktérkou tohoto filmu je Izraelka, která byla vycvičena v sionistické armádě a která podporuje kolonizaci palestinských území,“ sdělila AFP jedna z vůdkyň kampaně za bojkot snímku v Tunisku Kaúsir Saída Šábbíová.

Hájila ofenzivu v Pásmu Gazy

Gadotová v roce 2014 na Facebooku obhajovala izraelskou ofenzivu vůči Pásmu Gazy, přičemž oslavovala izraelskou armádu a kritizovala islamistické hnutí Hamás, které v Gaze vládne.

Ničivá válka si na palestinské straně vyžádala životy nejméně 2251 Palestinců, převážně civilistů, a na izraelské straně 74 mrtvých, z nichž většinu tvořili vojáci, píše AFP.

Představitelka Wonder Woman přiznala, že její verze Imagine od Lennona byla průšvih

Kultura

V roce 2017 Tunisko zakázalo promítat akční film Wonder Woman, kde měla Gadotová rovněž hlavní roli.

Tunisko, které v letech 1982 až 1994 hostilo Organizaci pro osvobození Palestiny (OOP) Jásira Arafata, silně podporuje palestinskou věc a odmítá jakoukoliv normalizaci vztahů s Izraelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám