Hlavní obsah

Třináct kilo prošlého masa. Restauraci na Znojemsku hrozí vysoká pokuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení.

Foto: Archiv SVS, Novinky

Měření teploty masa

Článek

„V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo jedenáct kilo masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. Dalších třináct kilo masa bylo po datu použitelnosti,“ popsal výsledek kontroly mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Vakuové balení vepřové krkovice zase podle něj nemělo etiketu a u nebaleného masa nebyly dodrženy teplotní podmínky skladování. „Výsledek měření teploty masa byl přes dvanáct stupňů, zatímco legislativou požadovaná teplota musí být pouze čtyři stupně,“ uvedl mluvčí.

Při kontrole na místě veterinární inspektorky téměř třicet kilo masa znehodnotily obarvením a nařídily jeho likvidaci v asanačním podniku.

„S provozovatelem restaurace bude zahájeno správní řízení, za porušení zákona o potravinách může být v tomto případě uložena sankce až do výše padesát milionů korun,“ doplnil mluvčí. Vzhledem k probíhajícímu správnímu řízení nelze uvádět název restaurace ani místo, kde se nachází.

Na trhu prodával zabijačkové speciality. Při pohledu do zázemí stánku se inspektorky nestačily divit

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám