Hlavní obsah

Opilá žena pobodala v Praze přítele. Přežil a odpustil jí

Novinky, Natálie Lošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze začal ve čtvrtek projednávat případ pokusu o vraždu v pražských Holešovicích. Podle obžaloby žena třemi ranami nožem pobodala svého přítele, se kterým byla 13 let. Její chování vystupňovala hádka a především příliš alkoholu v krvi. Sedmačtyřicetiletá Monika Haubertová teď činu lituje. Její bývalý přítel jí odpustil.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaná Haubertová přichází k souduVideo: Natálie Lošková, Novinky

 
Článek

Incident se stal letos v únoru krátce před půlnocí v bytě v pražských Holešovicích, který obžalovaná sdílela s napadeným mužem. Podle vyšetřovatelů byli při potyčce oba pod vlivem alkoholu.

„Po předchozí slovní rozepři žena opakovaně napadla poškozeného kuchyňským nožem s délkou čepele 12 centimetrů. Dvěma bodnými ranami do hrudníku a jedné do zad způsobila poškozenému poranění levé plíce a srdce,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně.

Haubertová u soudu vypověděla, že si daný večer nepamatuje. Její poslední vzpomínky jsou z restaurace, kde byla předtím, než jela domů za přítelem, a poté až z policejní stanice. „Já se strašně omlouvám, samotnou mě zaskočilo, když jsem potom četla ten spis. Mrzí mě to a nechápu, jak jsem mohla takhle ublížit nejbližší osobě, kterou mám, a její rodině,“ řekla obžalovaná.

Obžalovaná: Nezvládla jsem to, stydím se

Oba přítomní sami vypověděli, že byli pod vlivem alkoholu, když se večer potkali doma. „Poslední dobou jsem to s alkoholem přeháněla, měla jsem toho víc než obvykle a nezvládla jsem to. Stydím se za to hrozně,“ dodala obžalovaná s tím, že by se chtěla začít léčit.

Haubertová se podle poškozeného začala v posledním roce silně opíjet téměř po každém koncertě se svou kapelou. K útoku došlo poté, co se v noci vrátila opět pod vlivem a byla příliš hlasitá. „Snažil jsem se ji ztišit nejprve slovně, potom už jsem jí zacpal pusu rukou a složil na gauč,” vysvětlil situaci. Opilá Haubertová se uklidnila, ale jakmile od ní odstoupil, sáhla po noži a opakovaně ho bodla.

Rozhodl jsem se jí odpustit.
pobodaný expřítel

„Obžalovaná se dopustila jednání, které přímo směřovalo k dokonání trestného činu úmyslně jiného usmrtit. Zranění poškozeného muže byla bezprostředně život ohrožující a kdyby nebyl urgentně operován, došlo by ke smrti poškozeného do několika málo desítek minut,“ uvedla státní zástupkyně.

Napadený muž byl po útoku převezen na Kliniku kardiovaskulární chirurgie fakultní nemocnice v Motole, kde ho doktoři okamžitě operovali. Po půl roce léčení a rehabilitací se vrátil zpět do zaměstnání, žádné vážné následky po útoku si nenese. Vypověděl, že s obžalovanou v kontaktu není.

„Mě to prostě jen hrozně mrzí, že se tohle stalo. Rozhodl jsem se jí ale odpustit,” řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám