Hlavní obsah

Na Šumavě začali opět zasněžovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé skiareály na Šumavě začaly s příchodem chladnějšího počasí v neděli opětovně zasněžovat. V jižních Čechách připadlo ve vyšších horských polohách až patnáct centimetrů sněhu. Na silnicích se mohlo objevovat náledí a zmrazky. Plzeňský a Karlovarský kraj čeká sněžení a snižování teplot zejména v pondělí a v noci na úterý.

Foto: Ski areál Lipno, novinky.cz

Skiareál Lipno začal v neděli opětovně zasněžovat.

Článek

„Pravá zima se vrátila na Lipno,“ hlásily v neděli dopoledne webové stránky Skiareálu Lipno v jižních Čechách. „V těchto dnech očekáváme sněžení a silné mrazy a opět spouštíme zasněžovací systémy,“ prozradil lipenský lyžařský web.

Pět centimetrů čerstvého prašanu a teploty kolem minus pěti stupňů hlásil v neděli lyžařský areál Hochficht, který nabízí své služby kousek od Lipna na rakouské straně hranice. Upravené běžkařské tratě byly v neděli na Zadově, ale například i u Kvildy.

Silničáři měli na jihu Čech v terénu všech 160 vozů zimní údržby. Někde se mohly tvořit s poklesem teplot zmrazky a náledí na silnicích. Hydrometeorologové očekávali, že sněžení má v neděli večer ustat, ale přesto do půlnoci mělo napadnout pět až deset centimetrů sněhu. Klesat měly teploty až na minus osm stupňů.

Zima je zpět. Počasí komplikuje dopravu, meteorologové varují před silnými mrazy

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám