Hlavní obsah

Letuška dala zakoukanému Srbovi košem. Ten nahlásil bombu, aby neodletěla

– Bělehrad

Falešná zpráva o uložení bomby v letadle společnosti Lufthansa vyvolala ve čtvrtek pozdvižení na bělehradském letišti. K činu se přiznal 65letý Srb, který podle místních médií v sobotu před soudem své jednání ospravedlňoval tím, že nechtěl, aby odletěla letuška, která se mu moc líbila, ale odmítla s ním jít na rande.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Poplach vypukl po varovném telefonátu brzy ráno těsně před startem letadla do Frankfurtu nad Mohanem. Všech 130 cestujících letu LH 1411 bylo urychleně evakuováno, stejně jako pětičlenná posádka. Stroj pak prohledala speciální policejní jednotka, ale bezvýsledně. Odlet pak byl se zpožděním povolen.

Mezitím policie intenzivně pátrala po volajícím a našla ho. Pachatelem je muž, který volal z bytu a z telefonu svého kamaráda. Zadržený v sobotu na svou obhajobu uvedl, že se na koupališti v Bělehradě seznámil se dvěma letuškami Lufthansy a pozval je na večeři. Zvláště se mu prý líbila jedna z nich, obě ale večeři odmítly.

Protože dívku, kterou si vyhlédl, pak nenašel v hotelu, zavolal druhý den na letiště s falešnou zprávou o bombě v letadle. Chtěl tak dosáhnout toho, aby letuška neodletěla. Nyní podle prokurátora čelí obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy.

V České republice by mu za takový čin hrozily až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám