Hlavní obsah

Demonstranti v Praze se střetli s příznivci Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před budovou ruské ambasády v Praze v sobotu ráno protestovali lidé proti ruskému vpádu na Ukrajinu. Střetli se tam s několika příznivci ruského režimu. Situace nakonec vyeskalovala v potyčku, na místě musela zasahovat policie. Zadržela dva proruské účastníky a podezírá je z trestných činů proti lidskosti a míru.

Střet před ruskou ambasádou v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Je naprosto nepřijatelné, aby v zemi, zvlášť s naší historií, někdo obhajoval napadení suverénního státu,“ hlásal před ambasádou do megafonu jeden z demonstrantů.

Na akci se sešlo kolem 200 podporovatelů Ukrajiny. Z davu se ozývaly výkřiky jako například: „Kyjev žije.“ Někdo z protestujících také na plot ruské ambasády nastříkal červenou barvu.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Lidé osadili různými transparenty plot před ruskou ambasádou.

Na akci byla přítomna také skupina pěti lidí obhajující Rusko. Oba tábory si za přítomnosti policie nejprve vzájemně vyměňovaly názory.

Protest před ruskou ambasádouVideo: Novinky

Poté ale na místo přijela auta s českými vlaječkami, která měla podpořit pětici ruských příznivců. Situace se nakonec vyostřila v konflikt s davem podporujícím Ukrajinu a policie musela lidi od aut odtrhávat.

Foto: Novinky

Protest před ruskou ambasádou

Protestující proti ruské agresi na Ukrajině se před budovou ruské ambasády v Praze sešli také ve čtvrtek. K večeru pak dorazili i účastníci demonstrace na Václavském náměstí. Podle odhadů policie bylo na místě kolem dvou tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám