Hlavní obsah

Navštivte romantický ráj řeckého souostroví Santorini

Většina z nás si spojí představu Řecka s bílými domky s modrými kupolemi a třpytivou hladinou moře na pozadí a s nebem bez mráčku. Ostrov Santorini, typický právě těmito atributy, se stal jakýmsi obrazem představ o dovolené v Řecku. A tak v hledáčku suchozemců, kteří se chystají na dovolenou k moři, je ostrov Santorini na předním místě.

Foto: Blue-style.cz

Navštivte romantický ráj řeckého souostroví Santorini

Článek

Santorini nebo také řecky Théra, souostroví ležící na hranici Egejského a Krétského moře na sever od Kréty, za návštěvu rozhodně stojí. Kromě takřka pohádkových kulis vhodných pro romantické pobyty ve dvou, tu najdete spoustu historických památek, skvěle se vykoupete a opálíte na krásných plážích, navštívíte místní restaurace i zažijete bujarý noční život. A abychom se nevyjadřovali jen tak obecně, nastíníme vám některý z programů, které pro své klienty připravuje cestovní kancelář Blue Style.

Foto: Blue-style.cz

Typický výhled na Santorini

Tipy na dechberoucí výlety

Ony typické bílé domky s modrými kupolemi si prohlédnete přímo v městečku Santorini. Fira je hlavní město souostroví a právě tam se v noci nikdy nespí. Kamari je letoviskem s dlouhou pláží pokrytou tmavým pískem a množstvím taveren, restaurací a barů podél ní. V Perisse hledají turisté čistou vodu a pláž, na níž se dají provozovat vodní sporty.

Foto: Blue-style.cz

V Perisse hledají turisté čistou vodu a pláž, na níž se dají provozovat vodní sporty

Při pobytu na Santorini by ale byla škoda zůstat na jednom místě. Zkuste vyrazit i na některý z připravených výletů. Velký okruh ostrovem se západem slunce v Oie vás zavede do nejstaršího byzantského kostela Panagia Episkopi se zázračnou ikonou Panny Marie, odkud pokračujete na nejvyšší horu ostrova Profitis Ilias se stejnojmenným klášterem. Krátce pobydete v nejvýše položené vesnici ostrova Pyrgosu, prohlédnete si tradiční kouzelnou vesničku Megalochori, kykladské městečko Firostefani a konečně i Firu, hlavní město ostrova. Oia vás pak uhrane tím nejromantičtějším západem slunce.

Foto: Blue-style.cz

Tradiční řecký dům

Plavba s mnoha lákadly

Pokud dáváte přednost vodě před souší, užijte si plavbu kalderou (kaldera je rozsáhlý kráter o průměru až desítek kilometrů). A právě na Santorini máte možnost plavit se po největší kaldeře na světě. Během plavby se zastavíte u několika sopečných ostrůvků. V případě Nea Kameni, vulkánu, který je dosud aktivní, si můžete vyšlápnout na jeho vrchol ve výšce 127 m n. m. V malé zátoce kaldery se přímo z lodi vykoupete v teplých pramenech a na ostrůvku Thirasia ochutnáte některou z místních specialit. Nebo se můžete vydat na plavbu katamaránem podél jižního cípu ostrova, kde uvidíte červenou i bílou pláž a Mesa Pigadia. I během této plavby navštívíte kalderu s jejími lákadly.

A za zmínku jistě stojí také hotely, ve kterých se ubytujete pouze prostřednictvím cestovní kanceláře Blue Style.

Hotel Zeus stojí přímo v centru Kamari a jen osmdesát metrů od Kamari Beach, pláže s černým pískem.

Foto: Blue-style.cz

Hotel Zeus

Villa Limnes leží cca sto padesát metrů od pláže Perissa, centrum s obchůdky a tavernami je také na dosah.

Foto: Blue-style.cz

Villa Limnes

Hotel Alexandra se nachází zhruba čtvrt kilometru od pláže a asi kilometr od centra Kamari.

Foto: Blue-style.cz

Hotel Alexandra

A kdo by si chtěl pobýt v luxusním hotelu, pro toho má Blue Style v nabídce Acroterra Rosa Luxury Suites, pětihvězdičkové hotely s komfortními pokoji, wellness centrem a výhledem na moře a hory.

Foto: Blue-style.cz

Hotel Acroterra Rosa Luxury Suites

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám