Hlavní obsah

Za pohlavními nemocemi jsou vždy tři a více lidí, říká dermatovenerolog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto končí a ordinace dermatovenerologů se plní pacienty. Mnoho lidí si totiž namísto suvenýrů vozí z dovolených pohlavní nemoci. Své o tom ví i specialista dermatovenerologické ambulance z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Roman Trýzna, který se v podcastu Jiný hrníček rozpovídal nejen o nejběžnějších potížích sexuálně aktivní populace, ale také o tom, že během lockdownu se dveře jeho ordinace na rozdíl od jiných netrhly.

Foto: Novinky

Jiný hrníček

Článek

„Uvědomte si, že lidé zůstávali doma a co tam dělat dál? Můžete se dívat na televizi nebo poslouchat podcasty, ale začnete se nudit... My jsme nepocítili, že byl lockdown,“ říká Trýzna s tím, že když už v jeho ordinaci někdo skončí, znamená to, že měl bezbariérový sex.

Pokud je to navíc někdo v dlouhodobém vztahu, znamená to, že v tom vztahu figuruje tři a více lidí...

Podle Trýzny ale není důvod si odpírat něco tak zábavného jako je sex. Ten by měl ovšem být bezpečný, což mnoho pacientů zrovna jeho ordinace nereflektuje. Někteří sice chodí s banalitami a zcela zbytečně, ale spíše se na nějaký ten problém narazí.

Zábavné je, když si pacient snaží vymyslet jiný než pravý důvod, jak k potížím přišel. „Vždycky poznám, že pacient lže, vidím jeho nález. Nakonec se vždycky k bezbariérovému nebo rizikovému sexu přiznají,“ usmívá se specialista.

Jaké nemoci Čechy trápí nejvíce, zda používáme ochranu nebo jak jsme na tom s HIV, si poslechněte v našem podcastu.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám