Hlavní obsah

Vlevo, vpravo, neviditelní i vzorní: Není chodec jako chodec

Všichni jsme někdy chodci a všichni musíme v provozu spolupracovat, abychom se všichni ve zdraví dostali do cíle. Někdy to ale vypadá, že někteří chodci na to trochu zapomínají. A nezáleží, jestli se na to s Anisem Stitou díváme zrovna jako řidiči, nebo také jako chodci.

 
Článek

Nejen řidiči vozidel, ať už nemotorových či motorových, se v provozu někdy chovají poněkud nelogicky. Nedílnou součástí provozu jsou - či snad by bylo vhodné říci „jsme“, neboť tento způsob přepravy je zásadní, nejdůležitější a všem vlastní, ať horují za bicykly či automobily - chodci.

Všichni někdy chodíme pěšky a všichni si někdy zkrátíme trasu ne zrovna v souladu se zákonem. Proto jsme se v návaznosti na předchozí „asfalt“ s Anisem Stitou zamysleli nad tím, co bychom mohli jako chodci zlepšit, na co víc myslet, aby se všem na silnicích existovalo lépe, příjemněji, bezpečněji.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Neurvalci za volantem? O zlozvycích českých řidičů a házení všech do jednoho pytle

Podcasty a pořady

Nejde „jen“ o reflexní prvky za snížené viditelnosti - to je jen pomyslná špička ledovce, v médiích snad nejčastěji propíraná, třebaže většinou na podzim. Ale i v létě se může na okresce mezi vesnicemi potkat řidič s mizerně seřízenými světlomety a neviditelný chodec - tedy chodec v tmavém šatu.

V novém díle podcastu Po asfaltu se zamyslíme také nad tím, jak to je s předností chodců na přechodech, jak se přechází silnice, když přechod není v dohledu, a krátce vzpomeneme i důležitý nešvar v chování řidičů automobilů, na kterou jsme v minulém díle zapomněli a kterou před pár dny málem odnesl levý blatník a dveře na půjčeném BMW.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám