Hlavní obsah

Jsem Luke Skywalker a jsem na to hrdý. Je to jakási meta, míní herec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým divákům je hlas dabéra Petra Lněničky dobře známý. Promlouvá totiž jako Luke Skywalker z Hvězdných válek, komiksové postavy Venom či Batman a také jako Buzz Rakeťák z filmu Rakeťák. Svůj hlas nově propůjčil také mladému Jeanu-Paulu Belmondovi a princi Charlesovi. Do svého podcastu V českém znění si ho pozval dabér Richard Wágner.

Petr Lněnička během natáčení podcastu V českém zněníVideo: Novinky

 
Článek

Témata dnešního dílu:

  • Jak se dabuje Belmondo?
  • Dá se dabingem povýšit špatný herecký výkon?
  • Kdy dabér sám požádá o přeobsazení?

„Jsem Luke Skywalker a jsem na to hrdý,“ říká o svojí roli v Hvězdných válkách. Na druhou stranu přiznává, že za namluvení jedné z hlavních postav světoznámé série si od řady fanoušků, kteří si předtím zvykli na jiného dabéra, vysloužil i kritiku.

Příležitost dabovat ikonického francouzského herce Jeana-Paula Belmonda získal až nyní. Slyšet ho můžete ve starších filmech Práskač a Opice v zimě, kde si Belmondo zahrál v mladém věku a bylo tak třeba změnit i jeho hlas.

„Nevím, jestli je pro mě nějaký herec nebo nějaká celosvětová hvězda, kterou mám radši,“ říká o Belmondovi Lněnička. Také proto děkuje režisérovi, který si ho pro tuto postavu vybral.

Legendární český Dr. House: Reklamština je hrozný paskvil

V českém znění

S nadšením vzpomíná také na postavu Venoma filmové společnosti Marvel. „Strašně mě bavilo, jak byl během dvou vět schopen šestkrát změnit výraz,“ říká Lněnička směrem k britskému herci Tomu Hardymu, co si komiksového Venoma zahrál.

Co dělá při dabování špatných herců? Jak se mu namlouval princ Charles v seriálu Koruna na Netflixu? A jaké svoje role má nejradši?

Na celý rozhovor se podívejte na videu, poslechnout si ho můžete i v audiopřehrávači v úvodu článku.

Posloucháte rádi podcasty? Pak se zapojte do hlasování v soutěži Podcast roku, dejte hlasy svým favoritům a vyhrajte zajímavé ceny.

Budeme rádi, pokud podpoříte naše podcasty.

Hlasovat můžete až do 5. června zde.

Děkujeme!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám