Hlavní obsah

Svým hlasem český herec prodává matrace a daboval sexsymbol devadesátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvacet let dabuje herce Davida Duchovnyho, který byl z jedním největších sexsymbolů devadesátých let. Jeho hlas je notoricky známý z dokumentů i teleshoppingu. Herec a dabér Ladislav Cigánek je dalším hostem Richarda Wágnera v pořadu V českém znění.

V českém znění: Ladislav CigánekVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE

  • Dabování Davida Duchovnyho v Aktech X (0:21)
  • Dokumentární filmy, hlas vypravěče a teleshopping (6:24)
  • Seriál Dallas a konec s herectvím (11:30)
  • Postava šneka Garyho ze seriálu Spongebob, Jason Statham (17:20)

Kromě jednoho případu herce Davida Duchovnyho daboval vždy Ladislav Cigánek, a to už od roku 1995. Jeho hlas mohou diváci slyšet rovněž v mnoha dokumentárních snímcích nebo také jako mňoukajícího šneka Garyho, kterého uslyšíte i v dnešní epizodě pořadu V českém znění. 

Cigánek se kvůli dabingu přestěhoval z Brna do Prahy a odešel z divadla. „Bylo fajn, že člověk začínal od nuly. Pak jsem stál vedle takových bardů jako pan Štěpnička, Zahajský, to bylo něco neuvěřitelného,“ vzpomíná herec.

Přestože Cigánek odešel z divadelního jeviště, objevil se na televizních obrazovkách. „Když jsem naposledy dělal s panem režisérem Moskalykem Četnické humoresky, tak to byla neuvěřitelná škola, protože to byl filmový režisér a dělal to filmově pro tu televizi,“ řekl dabér, který nemá komerční seriály pro televize příliš v lásce.

Více o tom, jak se dabuje teleshopping a kolik projektů Cigánek celkem namluvil, se dozvíte v dnešní epizodě, na niž se můžete podívat na videu, případně si ji poslechnout v audiopřehrávači v úvodu článku.

Baví vás rozhovory s českými herci a dabéry? Chtěli byste před kamerou vidět některého z nich? Pak si napište o rozhovor e-mailem na adresu richard.wagner@novinky.cz a do předmětu uveďte „V českém znění“. 

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám