Hlavní obsah

Španělsko bez davů a s poctivým venkovským jídlem? Autem dvě hodiny z Madridu

Španělský autonomní region Kastilie a León je největší ze 17 tamějších regionů a rozprostírá se severozápadně od Madridu. Ač jeho hranice překonáte už zanedlouho po opuštění Madridu, do těch nejzajímavějších míst to máte zhruba něco okolo dvou hodinek jízdy. Hlavní lákadla? Úchvatné obří katedrály, stovky hradů, skvělé víno a poctivá venkovská kuchyně.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Pokud na svých cestách nepotřebujete ke štěstí moře a více vás lákají památky a krásné vycházky, jste na správné adrese. Vždyť kdy se vám poštěstí jen tak si zajít kus Svatojakubské poutě? Zajímá-li vás, co můžete v regionu Kastilie a León stihnout spatřit a ochutnat za méně než týden, je dnešní díl podcastu Pas a pusu právě pro vás. A pokud chcete sledovat i další mé cesty a vyčkávat se mnou na doby opětovné „cestovatelské normality”, sledujte mě na Instagramu.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám