Hlavní obsah

Který národ se pyšní Trolím penisem a další pikantnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tropický jih, ale i na daleký mrazivý sever. Tam diváky za necelé dva týdny zavede cestovatelská talk show Novinek nazvaná Slepá mapa Live. Uskuteční se 5. února v prostorách Radlické kulturní sportovny na Smíchově a odpoví na mnoho palčivých cestovatelských otázek; například na to, který národ je pyšný na svůj Trolí penis.

Foto: Novinky

Podcast Slepá mapa se bude natáčet s živým publikem.

Článek

Živé provedení podcastu Slepá mapa láká na dva hosty a dva cestovatelské příběhy z velmi kontrastních destinací. V první části programu se představí dokumentaristka a režisérka Markéta Oddfish Nešlehová, která si zamilovala Kambodžu. Byla v ní zhruba patnáctkrát, už při první návštěvě tam však nechala kus srdce.

Divákům chce proto vylíčit, čím je země v jihovýchodní Asii specifická, jací jsou místní lidé i co mohou turisté kromě slavného komplexu Angkor navštívit. „V Kambodži jsem natočila několik dokumentů, mám odtud i rituální buddhistické tetování. Zkrátka jsem s tou zemí spjata,“ řekla Nešlehová Novinkám s tím, že má Kambodžu křížem krážem prochozenou. Spala tam i v džungli, chodila po slumech nebo hledala pozemek pro školu.

Sledujte podcast Slepá mapa také na Instagramu, ať vám neutečou další zajímavé informace o chystaných dílech, kvízy či bonusový obsah.

Druhý cestovatelský příběh zavede diváky do severských zemí, mimo jiné do Grónska, Norska, Finska či na Island. O své postřehy se podělí novinářka a spisovatelka Albína Mrázová, která žije už osmým rokem v Dánsku a o svém soužití s tímto národem napsala i knihu Moji Dánové a skoro Dánové. Své druhé dílo nazvané Až na sever! pak Mrázová pojala jako humorný cestopis, který sumíruje její neotřelé a mnohdy bizarní příhody ze severských států.

Diváci se dozvědí mimo jiné to, proč se Dánové a Švédové nemají příliš v lásce, proč se opravdu nevyplatí strkat ruku do islandského gejzíru, který známý herec je grónským národním hrdinou nebo proč je rozumné vyhnout se obloukem Muzeu nechutného jídla v Malmö.

Diskuze na závěr

„Jsem moc rád, že se mi podařilo pro talk show zajistit právě Markétu Nešlehovou a Albínu Mrázovou. Obě přinesou do talk show autentické zážitky a i pro diváky bude jistě zajímavé, že si budeme povídat o dvou úplně odlišných koutech světa,“ míní moderátor podcastu Michael Švarc.

Ten slibuje v rámci talk show dva hodinové rozhovory, ale i diskuzi na závěr každého bloku. „Diváci budou mít možnost se hostů zeptat na cokoliv, co je z daných destinací zajímá. Věřím, že to bude příjemný večer,“ říká Švarc o akci, která se uskuteční v pondělí 5. února od 18 hodin. Kapacita akce je omezená, zájemcům doporučujeme sehnat si vstupenku prostřednictvím sítě GoOut co nejdříve.

Čech navštívil všech 50 států USA. Amerika je drsná a s nikým se nemaže, tvrdí

Slepá mapa

Reklama

Výběr článků

Načítám