Hlavní obsah

Barvitá severoafrická země útočí na všechny smysly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maroko je ideální zemí pro ty, kteří chtějí poznat blízký a vřelý Orient. V zemi neplatí tak striktní pravidla jako v Egyptě nebo státech Arabského poloostrova, přesto nebudete ochuzeni o autentické zážitky, množství barev i vůní a intenzivní vjemy. Poslechnout si o tom můžete v nové epizodě podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Nejnavštěvovanějším městem je zhruba milionový Marrákeš, jehož kouzlu není složité podlehnout. Ale jen za předpokladu, že návštěvníci dokážou ustát jeho divoký a chaotický charakter. Množství vjemů ve městě je ohlušující, čtvrté největší město Maroka se vám však odvděčí barevnými trhy s nejrůznějším orientálním zbožím, památkami, botanickými zahradami nebo i pestrou škálou výletů do okolí.

Maroko však zdaleka není jen o Marrákeši. Dalšími vyhledávanými lokalitami jsou hlavní město Rabat, slavná filmová Casablanca, Fez, As-Sawíra nebo modré městečko Šafšawán. A mezi surfaři Agadír. Řada turistů se vydává také objevovat krásná zákoutí pohoří Atlas, jehož nejvyšší vrchol Džabal Tubkal se nachází právě v Maroku.

Marocký Fez je bránou do středověku. Orient dýchá ze všech koutů

Cestování

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám