Hlavní obsah

Nejznámější český hlas pozná úplně každý, tvář si vybaví málokdo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je takřka jisté, že hlas Filipa Švarce už jste někdy slyšeli. Jeden z nejznámějších českých dabérů má za sebou tisíce rolí. Při poslechu jeho hlasu se vybaví známí hollywoodští herci nebo třeba zebra Marty z Madagaskaru. Před kamerou však ztvárnil pouze několik dětských rolí. Poslechněte si celý rozhovor v rámci podcastu V českém znění, kde tentokrát není nouze ani o pořádné auto, které má k elektromobilitě na míle daleko.

V českém znění: Filip ŠvarcVideo: Novinky

 
Článek

Zatímco v dětství si Filip Švarc střihl několik divadelních a filmových rolí, k dabingu poprvé přičichl během studií na Pražské konzervatoři v polovině 90. let. Kolik postav za svou kariéru namluvil, už ani nespočítá, v jeho repertoáru je přes 3500 hlasových rolí v rozmezí téměř 30 let.

Kromě hollywoodských celebrit, jako jsou Colin Farrell či Ashton Kutcher, a animovaných postav mluví i v českých a zahraničních reality show. Jeho hlas už několik let také neodmyslitelně patří k soutěži Superstar, kde zní z reproduktorů živě, a to zatím bez jediného přeřeknutí.

Brněnský přízvuk českého dabéra milují děti i dospělí. Film okamžitě uhodnete

Podcasty a pořady

Které role mu nejvíce přirostly k srdci a u kterých jen stěží zachová profesionální klid? Jak se cítí, když svůj hlas slyší v televizi? A jak náročné je namlouvat televizní přenosy naživo? To a více se dozvíte ve čtrnáctém díle pořadu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner. Střípky z pořadu můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám