Hlavní obsah

Nechce se vám pořád přezouvat? O celoročních pneumatikách z dlouhodobých zkušeností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim přezout na zimní, na jaře na letní pneumatiky je mantra, které se drží spousta českých řidičů. Jenže klima se mění, zimy přestávají být tak krušné a také technologie pneumatik jde rapidně dopředu, takže celoroční obutí může být zajímavé pro čím dál víc řidičů. Jak se na nich jezdí, vypráví Anis Stitou z dlouhodobých zkušeností.

 
Článek

Celý život jsem, jako spousta motoristů, vždycky na jaře a na podzim přezouval ze zimních na letní pneumatiky a naopak, protože jsem ty celoroční viděl jako kompromis, který mi nedokáže nabídnout to nejlepší v letních i skutečně zimních podmínkách. A také proto, že to tak dělá můj táta.

Jenže před dvěma lety jsem na své auto, se kterým nenajezdím velké porce kilometrů a po rozsolených zimních silnicích s ním nechci jezdit vůbec, pořídil pneumatiky celoroční. A také jsem si všiml, že sem tam nějaké auto, které dostanu na týdenní test, je na celoročních pneumatikách.

Zadní mlhovky můžou i škodit. Používání osvětlení přitom není věda

Podcasty a pořady

Přesto jsem toho na nich moc nenajezdil, a tak jsem se zeptal Anise Stitou, který s nimi má dlouholeté zkušenosti. V podstatě svým soukromým autem nejezdí na ničem jiném už mnoho let a říká, že velké kompromisy jsou věcí dávné minulosti – nebo věcí chybné volby pneumatik.

V novém díle podcastu Po asfaltu se dozvíte, proč si myslí, že celoroční pneumatiky by byly vhodné pro mnohem větší podíl českých řidičů, než jaký na nich aktuálně jezdí, a že podle něj nejsou jen pro ty, kteří v zimě vyjedou jen občas.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám