Hlavní obsah

Milan Orlowski: Veřejnost na naše úspěchy zapomíná, v Japonsku jsem spal na zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sedmdesátých a osmdesátých letech patřil Milan Orlowski k tomu nejlepšímu, co světový stolní tenis nabízel. Stal se mistrem Evropy, vicemistrem světa a z velkých akcí přivezl na dvě desítky medailí. I v sedmdesáti letech navíc dokazuje, že do starého železa rozhodně nepatří. Přesvědčte se sami v dnešním díle podcastu Dobojováno, který moderuje Jakub Štěpánek.

Hostem podcastu Dobojováno byl Milan Orlowski.Video: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Exhibice ve světě (0:23)
  • Památné finále 1985 (3:05)
  • Stáž v Japonsku (6:15)
  • „Neúspěch“ před domácím publikem (9:38)
  • Stěhování do Německa (12:21)
  • Extraliga v pětašedesáti (19:36)

Milan Orlowski letos oslavil sedmdesátku, do sportovního důchodu se ale rozhodně nechystá. S Jindřichem Panským objíždí svět s exhibicemi, při kterých baví fanoušky. „Je to pro diváka daleko atraktivnější než současný stolní tenis. Ten už je jen o podání a jednom úderu. Hráli jsme snad všude, kromě Spojených států, kde to moc lidí nezajímá,“ říká Orlowski, kterého si v 18 letech všimli na MS v Japonsku v roce 1971.

„Odjel jsem tam potom na stáž, to byl neskutečný zážitek. Naučil jsem se tam spoustu věcí, byl to asijský dril, spalo se na zemi, šest hodin denně se trénovalo. Taky jsem za dva roky vyhrál mistrovství Evropy,“ vzpomíná Orlowski.

Bývalý reprezentant, který si v devadesátých letech vyzkoušel i práci trenéra národního týmu, se za extraligovými stoly objevoval ještě před několika lety, kdy porážel o desítky let mladší hráče.

Milan Antoš: Je spousta věcí, které chválím, ale málokdo si toho všímá

Podcasty a pořady

O tom, jak ruský celník objevil valuty v ponožkách, proč není dnešní stolní tenis atraktivní podívanou či o smolně prohraném finále mistrovství světa v Göteborgu mluví Orlowski v dnešním díle podcastu Dobojováno.

Na celý rozhovor se můžete podívat na videu, případně si jej pustit v audiopřehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“.

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám