Hlavní obsah

Mateřství v době covidu: Propocená teplákovka a dvojka šardonky

Novinky, Lucie M., Tereza R.

Zvládnout první miminko je krásný, ale náročný úkol. Jak nám do toho zasáhla pandemie Covid-19? V čem všem je mateřství jiné, než jak jsme si ho představovaly? A co nám pomáhá to všechno přežit a nezbláznit se? O tom je zbrusu nový podcast PMS - Pandemické matky sobě!

Foto: Novinky

PMS — Pandemické matky sobě!

Článek

Přečetly jsme spoustu knížek a viděly snad všechny online kurzy. Na sociálních sítích jsme vídaly jen příspěvky o tom, jaká je to pohádka zalitá sluncem. Jenže my máme pocit, že mateřství je spíš každodenní jízda na šílené horské dráze. Stokrát za den chceme křičet štěstím a tisíckrát vzteky. Hodně věcí nám o mateřství nikdo neřekl. Nebo řekl, ale zapomněl dodat, že si to máme představit se stokrát větší intenzitou.

A pak nám do toho hodila vidle ještě pandemie. Přátelé a rodina v jiných okresech, nebo v karanténě. Žádné kroužky, kamarádi ani zoo. Tak jsme se rozhodly, že ty naše kluky budeme stmelovat u nás v paneláku. Dvě mámy, dvě prťata. Moc toho nevíme, máme pocit, že nám to moc nejde, ale snažíme se navzájem si radit a podporovat se.

Více o propocených teplákovkách, prvním roku mateřství během pandemie, pokusu o shazování poporodních kil, se dozvíte v podcastu PMS. Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám